Najdete nás i na MALL.CZ

Jak mít dokonale zdravé a krásné zuby?

Dokonale zdravé a krásné zuby - Víte, jak jich dosáhnout?

Toužíte po bílém, ale zdravém úsměvu? Poradíme vám, jak jednoduše toho dosáhnout!

Možná si říkáte, že vy nikdy nebudete ten typ člověka, který má krásné bílé zuby, které jsou navíc zdravé! Opak však může být pravdou! Jednoduché dodržování několik pravidel vám pomůže dosáhnout toho, po čem už tak dlouho toužíte!

5 zásadních pravidel, které vám pomohou ke zdravějšímu a bělejšímu chrupu!

1. Správná technika zubní hygieny

Možná si říkáte, že máte kvalitní zubní pastu a od lékaře doporučenou ústní vodu, tak co více pro hygienu dělat? Ovšem čistotu chrupu a tedy jeho zdraví nezáleží na používané pastě či dokonce ústní vodě, je to o tom, jak si své zuby čistíte. Vypadá vaše hygiena tak, že si jen tak bezmyšlenkovitě přejíždíte přes zuby a dásně? Tímto stylem se brzy dočkáte zubního kazu, paradentózy a možná i celkové ztráty chrupu.

Správné technice čištění zubů vás naučí zubní hygienistka. Neváhejte s návštěvou! Čím dříve tam půjdete, tím rychleji přestoupíte na správné čištění zubů!

2. Správný výběr zubních kartáčků

Po technice je důležitý také výběr zubního kartáčku. Doteď jste zuby čistili jen jedním kartáčkem, to je ovšem nedostatečné. Kromě klasického kartáčku přikupte také kartáčky mezizubní ve vhodné šířce a kartáček jednosvazkový.

Co se týká jejich použití, zubní hygienistka vám poradí a vše ukáže!

3. Kdy zuby čistit

Možná se budete divit, ale i samotná doba čištění ovlivňuje výsledek a také zdraví zubů. Pokud si zuby čistíte po každém jídle neděláte příliš dobře. To samé platí i pro čištění těsně před jídlem. Čištění a potraviny či nápoje působí na zubní sklovinu. Pokud si vyčistíte zuby a pak se následně napijete horkého čaje či naopak ledové kávy, můžete čekat zhoršení citlivosti a zabarvení zubů. Snažte se, aby mezi čištěním a stravováním bylo minimální doba 15 minut.

4. Správný výběr bělícího prostředku

Chcete bělejší chrup? Volně dostupných bělících prostředků je celá řada, ale jen málokterý neohrožuje zdraví vašich zubů. Volte takový, který neničí vaší zubní sklovinu, tedy bělící gel bez peroxidu a jiných kyselin.

Příkladem může být zdravého bělení může být značka SimpleSmile!

5. Dodržujte své správné zvyky

Všechno co je výše popsané je třeba dodržovat dlouhodobě. jedině tak si zajistíte krásný a zdravý úsměv po celý život!